O čokoládě

O Továrně Na Čokoládu Domori

Domori byla první továrna na čokoládu na světě, která používala výhradně jemné kakao.

Jak vybírá Domori kakaové boby pro své čokolády

Řízení celého výrobního řetězce čokolády je pro Domori zásadní hodnotou: Používané kakaové boby jsou vybírány s dovednostmi a zkušenostmi rozvíjených uvnitř čokoládové společnosti. Mají zajistit,  aby suroviny vždy splňovaly sofistikované standardy kvality.
Před schválením jakéhokoli dodavatele kakaa,  obdrží Domori vzorek 2 kg kakaových bobů, které jsou podrobeny laboratorní analýze.
Řezný test analyzuje stupeň kvašení surových kakaových bobů: to se provádí pomocí gilotiny rozříznutím vzorku kakaového bobu a vyhodnocením barvy uvnitř podle standardní referenční tabulky. Domori akceptuje pouze více než 70% dokonale fermentované boby bez vizuálních vad. Použití nedokonale fermentovaných bobů z kakaovníků by negativně ovlivnilo aromatický profil čokolády a vedlo by ke zhoršení kvality profesionální čokolády.
Následně se vzorek kakaových bobů pomocí zařízení v laboratořích transformuje na čokoládu lisované do tabulky čokolády.
Skupina odborníků na smyslovou a degustační analýzu se poté setká a stanoví kvalitu a profiluje ji ze senzorického hlediska.
Pokud je vzorek čokolády schválen, Domori se rozhodne kolik kakaových bobů k výrobě čokolády pro gastronomii nakoupit.
Domori souhlasí s cenou kakaových bobů zakoupených přímo od každého dodavatele.  Cena zohledňuje výrobní náklady a různé úrovně hodnoty kakaových bobů (které se liší podle země) dosažených konkrétním nastavením standardů kvality.

Jsem jen pokorný služebník Čokolády a mým skutečným posláním je pomoci změnit historii jemného kakaa.
Gianluca Franzoni

Kvalita čokolád Domori pro gastronomii a profesionály

Domori byla první továrna na čokoládu na světě, která používala výhradně jemné kakao.

Certifikace DOMORI

BRC (British Retail Consortium) a IFS (International Food Standard) jsou dvě základní mezinárodní normy pro certifikaci kvality a bezpečnost potravin.

Domori má také certifikaci jako provozovatel v ekologickém sektoru zdůraznit svůj závazek vůči životnímu prostředí a kvalitě výroby čokolády.

Domori přijal systém požadavků gastronomické výroby bez lepku. Záruka produktů, které jsou bezpečné pro spotřebitele s nesnášenlivostí lepku díky procesu analýzy rizik a kontrole produktu a surovin (výrobní program, hodnocení surovin, plány odběru vzorků).

 

Charakteristika kvality Čokolády DOMORI

  • Charakteristické rysy
  • Kakao z jednotlivých plantáží
  • Jemná aromatická kakaová hmota
  • Ze stromu do tabulky čokolády (From tree to bar): Od výběru odrůdy kakaa až po čokoládu
  • Pražení při nízkých teplotách pro zachování správného aroma
  • Krátké končování kakaové hmoty
  • Jednoduchý recept: Kakaová hmota + cukr
X
vyroba-webu.cz | Domori čokoláda pro cukráře a kuchaře | čokoláda, tabulky čokolády